YouTube Tripadvisor Facebook Webshop
Kapcsolat Programok

Mascarponés polenta torta ZUGFŐZDE fekete ribizli pálinkás gyümölcs öntettel

img 3995

Hozzávalók a tésztához: 15 dkg liszt, 20 dkg kukorica dara, 15 dkg cukor, 15 dkg vaj, 2 tojás, 2 dl tej,  1 kk. sütőpor, 1 citrom reszelt héja, pirított dió  
Hozzávalók a krémhez: 25 dkg mascarpone, 1 tasak vaníliás cukor, citromlé, 
Hozzávalók az öntethez: 25 dkg fekete ribizli gyümölcsvelő, 5 dkg porcukkor,  4 cl fekete ribizli pálinka (más gyümölcsből is készülhet, de lehetőleg azonos ízű pálinkát használjuk hozzá)

Elkészítés: A lisztet keverjük el a kukorica darával, a sütőporral és a vaníliás cukorral. A vajat a cukorral keverjük habosra, tegyük bele egyenként a tojásokat, majd felváltva a lisztes keveréket a tejjel adagoljuk a masszához. A végén reszeljük bele a citrom héjat és keverjük bele a diót. 180 C fokos előmelegített sütőben süssük 35 percig.

Ezalatt keverjük össze a mascarponét a vaníliás cukorral és a citromlével. 
A gyümölcsvelőhöz adjuk hozzá a fekete ribizli pálinkát és a porcukrot és jól keverjük el krémesre. Vigyázva, hogy a porcukor ne csomósodjon meg.
A kész süteményt szeleteljük fel, mindegyikre tegyünk egy evőkanál krémet és öntözzük meg a fekete ribizlis pálinkás öntettel.

Jó étvágyat kívánunk!