YouTube Tripadvisor Facebook Webshop
Kapcsolat Programok

Húsvéti vaniliás nyúl-, és báránysüti meggypálinkával

csendelet

Hozzávalók 1 bárányhoz vagy nyúlhoz: 120 gr. liszt, 1 kk. sütőpor, 100 g vaj, 100 g cukor, 1 tasak vaníliás cukor, 2 tojás, 6 cl ZUGFŐZDE meggypálinka,

Elkészítés: A tojás fehérjét felverjük, félretesszük. A sárgájához hozzákeverjük a cukrot és a vanilincukrot, mejd a vajat. Habosra keverjük és hozzáadjuk a pálinkát. A lisztel elkeverjük a sütőport. A masszához adjuk. Ezután keverőkanállal óvatosan beleforgatjuk a felvert tojásfehérjét. A sütőformát kivajazzuk, a tésztát beletöltjük. 180 fokon 45 percig sütjük. A formában hagyjuk kihülni.                    
Ötlet: bármilyen, érdekes sütőformában készíthető.