YouTube Tripadvisor Facebook
Kapcsolat Programok

Almapálinkás tiramisu

kesz

Hozzávalók:8 db babapiskóta (de mi sütöttünk egy 4 tojásost), 7,5 cl ZUGFŐZDE alma vagy birs pálinka,2 dl almalé, 250 g mascarpone sajt, 1 tasak vanilincukor, 150 ml tejszín, 3 alma, 1/2 citrom leve, 5 dkg vaj, 100 g cukor, fahéj, 10 dkg pirított dió

Elkészítés: a diót száraz serpenyőben megpirítjuk, kihűtjük. Az almát meghámozzuk, 2 cm-es kockákra vágjuk, megöntözzük citromlével. A vajat felmelegítjük egy lábasban, hozzákeverjük a cukrot, kissé felolvasztjuk, majd beletesszük a kockákra vágott almát, megszórjuk fahéjjal és megpároljuk. Kihűtjük. Köben a mascarpone sajtot összekeverjük a vanilincukorral, 1 dl almalével és a felvert 150 ml tejszínnel óvaosan összeforgatjuk. A babapiskótát (vagy a frissen készített piskótalapot) darabokra törjük és meglocsljuk az almapálinka és maradék almalé keverékkel. Ezután csinos kelyhekbe rétegezzük a pálinkás piskótát, a mascarpone krémet, a párolt almát és a pirított diót. Ha a kehely mérete megengedi több réteget is készítünk. A visegrádi GASZTRO Fesztiválon nagy sikert arattunk vele! Próbálják ki Önök is.